2010. február 26., péntek

SEGA Hatsune Miku EX.Figure ver 1.5

Ma egyik legfrissebb szerzeményemről írok, a SEGA cég által kiadott Hatsune Miku EX. fiugráról. A figurából két verziót adták ki: egy normál verziót 2008-ban és egy fényes verziót 2009 júniusában. Nekem az utóbbit sikerült megszereznem.

A figura maga kb. 18 cm magas és nagyon szép. Nagy gondot fordítottak a megformázására, főleg a haja és a ruhája nagyon aprólékosan ki van dolgozva. A copfokba futó haj szépen látszik, mintha tényleg először odafésülte volna valaki.

A ruha gyűrődéseit is nagyon aprólékosan megformázták, ez legjobban talán a derekánál látszik, ahogyan ebben a helyzetben gyűrődik az ing.


A festés is szép munka, még a legapróbb részleteken is pontos. A számítógéprészek is pontosan fel lettek festve a ruha ujjára és a szoknyára, illetve az elmaradhatatlan sorszám is ott virít Miku vállán, 01, mint az első vocaloid a vocaloid2 character vocal sorozatból.

A szemét és az arcát is nagyon eltalálták, az arckifejezés is karakterhű.

A talapzat nagyon kreatív: Miku egy zongora részleten áll, ami szerintem nagyon találó. A talapzaton található két kis "cölöp", ezekre lehet támasztani Miku nagy haját aminek nem kis súlya van, hogy ne essen össze a két copf.

Összeségében szerintem egy nagyon klassz figura, szép munka és ráadásul nem is ördöngősen drága. :-D

2 megjegyzés:

  1. tök jó a testhelyzet.. tipikusan Miku ^^
    bár nekem az arca nem tetszik... minden annyira részletes és szép... de az arca valahogy nem az igazi.
    az meg vicces, hogy a figurának a haját kell támasztani, nem a testét XD
    és cuki a zongoratalp :D

    VálaszTörlés
  2. És mennyiért vetted? Na és hol? *.*

    VálaszTörlés