2010. február 11., csütörtök

Griffon Enterprises Patchouli Knowledge normal color ver.

Ma ismét egy nagyobb figurát mutatok be nektek, a másik nagy kedvencemet, nevezetesen a Griffon Enterprises cég által kiadott Touhou Project figurasorozat egyik tagját, Patchouli Knowledge-t. A sorozat figuráit két színváltozatban adják ki, egy normál verzióban és egy limitált verzióban, 2. játékos színben. Én a normál verzióról fogok most írni.


A figurát 2009 októberében adták ki, eredetileg 6800 yenért.
A figura a talapzattal együtt kb. 16-17 cm magas és szerintem nagyon szépen kidolgozott. A sapija levehető illetve a könyvét ki lehet venni a kezéből. A haját nagyon szépen megformázták a sapka alatt is, a ruháján minden kis gyűrődés és masni gondosan kidolgozott és ami megdöbbentő volt számomra: a sapkájának a belső felén is megformázták a gyűrődéseket!


A festése is nagyon szép munka, nem folynak át a színek a határokon. A ruha nem egyszínű rózsaszín, egy sötétebb tónussal az árnyékok is fel lettek festve. Az arca is nagyon szép, különleges tekintete van, szemből komolynak látszik, míg, ha máshonnan nézzük, kicsit mintha szomorú lenne.


A figura beállítása is jó, méltóságteljesen áll könyvével. A beállítás figurabarát is: jó, stabil helyzetben áll a figura nem kell tartani attól, hogy idő múltán dőlni kezdene. A talapzata nem túl nagy, de elég széles, nehéz lenne felborítani a figurát. A talapzat elején van egy kis táblácska Patchouli nevével illetve annak katakana átiratával, ami szerintem nagyon ötletes.


Összességében csak ajánlani tudom a figurát mindenkinek akinek lehetősége van megkaparintani, mert élőben még szebb, mint a képeimen!

1 megjegyzés:

  1. nagyon szép kis figura :D és tényleg érdekes az arca... bár nekem olyan mélázósnak néz ki szemből, mint aki nagyon elgondolkodott valamin :D

    VálaszTörlés