2010. február 18., csütörtök

Gundam Zeta Heroines vol.2

Ma egy igazi ritkaságról fogok írni, nevezetesen egy nagyon régi animéből, a Mobile Suit Zeta Gundamből származó figuraszettről. Az anime 1985-86-ban futott és nemrég, 2005-ben illetve 2006-ban készült belőle három mozifilm is.
A figurák egészen újak, 2005-ben adták ki őket valószínűleg a mozifilmek hatására. Szerintem nagyon is megérdemelték, hogy kapjanak még egy kis figyelmet!


A setnek négy tagja van balról jobbra: Emma Sheen, Mouar Pharaoh, Sarah Zabiarov és Haman Karn.


A figurák 13 cm, illetve Emma Sheen és Haman Karn kb. 10 cm magasak. Kidolgozottság szempontjából nagyon szép munka mind a négy figura: ahhoz képest, hogy kisméretű random figurák, nagyon gondosan megformázták őket. A hajtincsek és a ruhák gyűrődései egyenként megformálva, még a legkevésbé feltűnő helyeken is, például a csizmákon.

Emma Sheen:


Mouar Pharaoh:


Sarah Zabiarov:



Haman Karn:


A festés is pontos, itt-ott kisebb átfolyásokkal, de ekkora figuráknál ez nem feltűnő. Az arcuk és a szemük nagyon szépen ki van dolgozva.
A pozíciók is nagyon szépek, különösen Haman Karn helyzete, aki kapott egy kis táblát, amire rá lehet fektetni tetszés szerint. A figurák méltóságteljesen állnak, ahogyan az egy régi klasszikus képviselőihez illik. Az állványok stabilak, jól tartják a figurákat, nem kell tartanunk attól, hogy idővel hajolni kezdenének a figuszok.
Ismét csak ajánlani tudom a figurákat, nagyon szépek, minden gyűjteményben jól mutatnak a régi klasszikusok hősnői, bár mára már elég nehéz beszerezni őket.

1 megjegyzés:

  1. nagyon tetszik az arcuk, tényleg a 80as éveket idézi, és jó a pózolás is :D tetszik

    VálaszTörlés